Rólunk

Vállalkozásunk küldetésének tekinti, hogy ötvözze a társadalmi hasznosság szolgálatába állított munkahelyteremtés célját a fenntarthatóság biztosításáért folytatott üzleti célokkal.

Sajókazai olajüzemünk gyökerei 1936-ra nyúlnak vissza. Ekkor alapította néhai Orbán József helyi földműves azt a kisparaszti gazdaságot, amelyet 1990-ben unokája vett át. Orbán Péter a major tevékenységét élelmiszer előállításával bővítette ki, az Orbán Major így 1991-től egy hagyományos rendszerű olajütőt üzemeltetve egyik utolsó képviselője lett a hagyományos falusi olajütőknek, ahová a gazdák mint a malomba elvitték préselendő olajos magjaikat, majd az olajütőben segédkezve az olajmolnárnak kipréselték a magok olajtartalmát. Ez a hagyományos működés jellemezte évszázadokon át a falusi olajütőket. Az Orbán Major saját feldolgozású alapanyagokból készített olajai éveken keresztül megtalálhatók voltak nem csak a hazai, de a nemzetközi piacokon is.

Az olajüzem 2013 után egy időre csipkerózsika álomba merült, az elégedett vásárlók évek múlva is nagy számú megkeresései azonban új lendületet adtak az olajüzem újraindításának.

Szövetkezetünk 2018-ban vette át annak üzemeltetését, 2019-20-ban teljes technológiai korszerűsítés és bővítés után indította el a korábban megismert minőségben a szigorúan kisüzemi technológiára alapozott helyi termesztésből származó a legmagasabb gasztronómiai igényeket is kielégítő magolajok előállítását. Fő profilunk a dióolaj, a napraforgóolaj és a tökmagolaj, továbbá az olajosmag krémek gyártása.

Alapanyag termelő partnereink helyi gazdálkodók, önkormányzatok, akikkel magas fokú szakmai együttműködéseket alakítottunk ki, így ügyelve a környezetvédelemre, és biztosítva a kiváló minőségű alapanyagot. Mindezek mellett arra is ügyelünk, hogy a termelési folyamatokból származó hulladék mennyiségét a lehető legkevesebbre csökkentsük, vagy teljes mértékben felhasználjuk. Termékeink csomagolására minőségmegőrzési okokból is újrahasznosítható üveget használunk. A présmaradék finomra őrölt lisztént kerül a fogyasztók asztalára, vagy partner gazdaságainkban állati takarmányként hasznosítjuk.

Termékeink 100%-ban természetes összetevőket tartalmaznak, idegen anyagot a gyártás során nem használunk, a tartósítást a minőségi és higiéniai követelmények betartásával hagyományos módon oldjuk meg, nem törekszünk az ipari élelmiszertechnológiákban megszokott évekig eltartható termékek előállítására. Korszerű hidegsajtolási eljárással gyártott termékeink legfontosabb minőségellenőrei az elégedett partnereink, hozzáértő vásárlóink. Termékeink minőségének kulcsa a kiváló alapanyag, a modern eszközök, az évtizedes tapasztalat és hagyományos módszerek együttes alkalmazása. Önökön a sor, kóstolják meg termékeinket, győződjenek meg a korábban már megszokott minőségről, biztosak vagyunk benne, hogy nem fognak csalódni!